Fernando Alonso oli suuressa roolissa, kun hänen maanmiehensä Carlos Sainz nousi Formula ykkösiin kaudeksi 2015.

F1today mainitsee artikkelissaan, että Alonso oli nuoremmalle Sainzille ikään kuin mentori. Sainz kertoi jo aiemmin, että tämän kauden väännöt maanmiehensä kanssa ovat olleet erittäin hyödyllisiä nuorukaiselle.

Nyt kuljettajat ovat tärkeitä kilpailijoita keskenään, sillä kumpikin ajaa F1:ssä kuluvalla kaudella keskikastin sijoista. Sainz on MM-pisteissä yhdeksäntenä ja hänen ”oppi-isänsä” Alonso vasta 15:nnellä sijalla.

Espanjalaiskuljettajat ovat ottaneet ”oppi-isä – oppipoika” -asetelmasta huolimatta yhteen jo aiemminkin, ennen Unkaria. Edellisen kisan kaltaisista tiukoista väännöistä on taatusti ollut iloa Sainzille menneisyydessä.

Esimerkiksi viime vuoden Yhdysvaltain GP:ssä kuskit taistelivat viidennestä sijasta tulisesti. Alonso vei tuolloin pidemmän korren.

– Siitä on hyvää oppia minulle tulevia vuosia varten. Olen oppinut paljon asioita, Sainz sanoo viitaten tiukkoihin taisteluihin.

Sainz sanoo, että miesten yhteinen kansalaisuus on johtanut siihen, että media on toisinaan keskittynyt tarpeettomiin asioihin.

– Toinen on mentori ja toinen on häneltä oppiva lapsi. Taistelen hänen kanssaan, kuten muidenkin kuskien.