Williamsin tallipäällikkö Claire Williams ja tekninen johtaja Paddy Lowe yllättyivät, kun tallin molemmat kuljettajat nykäisivät itsensä MM-pisteille Itävallan GP:ssä.

Aika-ajo meni tyystin kiville, kun Felipe Massa ja Lance Stroll karahtivat lähtöruutuihin 17 ja 18.

Toki alun kolari pudotti edestä Daniil Kvjatin, Fernando Alonson ja Max Verstappenin, mutta silti molemmat kuljettajat pystyivät nousemaan useita sijoja kilpailun aikana. Massa oli ruutulipulla yhdeksäs, Stroll kymmenes.

– Olipas yllättävä lopputulos. Pitää olla todella tyytyväinen, sillä viikonloppu oli molemmille kuljettajille tosi hankala. Emme tosiaankaan odottaneet täältä sitä, että molemmat ovat ensi kertaa samassa kilpailussa pisteillä, Williams sanoi Autosportille.

– Molemmat selvisivät alkuruuhkasta erittäin tyylikkäästi, se ei ollut helppoa tuossa tilanteessa, etenkin kun edessä kolaroitiin. Felipe ja Lance ajoivat siistin kilpailun ilman isoja virheitä ja taktiikkakin onnistui.

Paddy Lowe oli myös tyytyväinen.

– Upea kilpailu meille näistä lähtökohdista. Mutta meidän pitää nyt analysoida tarkkaan heikko aika-ajosuoritus. Jo perjantain harjoituksissa oli sellainen tunne, että pitkissä vedoissa olemme vahvoja. Mutta kun polttoainetta on vähän, olemme yhdellä nopealla kierroksella vaikeuksissa.

– Pitää käyttää pari päivää datan analyysiin ja löytää ratkaisu. Tämä oli meille ensi kerta tällä kaudella, kun auto ei toiminut odotetusti aika-ajossa.

Myös Felipe Massan mielestä aika-ajoesitys oli kaikkea muuta kuin hyväksyttävä.

– Todella sääli, ettemme saaneet autoa mihinkään aika-ajossa. Sain loistavan startin ja avauskierroksen kilpailussa, auto toimi todella hyvin. Meidän on nyt ymmärrettävä, miksi auto oli niin paljon parempi kilpailussa. Kun saamme sen korjattua, on mahdollisuuksia paljon parempaan, Massa sanaili.