Valtteri Bottas on juuri nyt F1-maailman kuumin nimi. Kolmesta viime GP:stä Mercedeksen suomalaisässä on naarannut 61 pistettä, tallikaveri Lewis Hamilton 47 ja MM-sarjaa johtava Sebastian Vettel 42 pistettä.

Vettel toki johtaa yhä MM-sarjaa 35 pistettä Bottaksen ja 20 Hamiltonin edellä.

– Jo sinä samana päivänä, kun tein sopimuksen Mercedekselle, asetin tavoitteeksi maailmanmestaruuden. Mikä muu se tavoite voisi edes olla? Bottas kysyy Motorsport.comilla.

– Mestaruus on ollut koko ajan tavoite, mutta en halua huudella siitä liikaa. Yli puolet kaudesta on ajamatta, jaossa on vielä massiivinen määrä pisteitä.

Bottas on erittäin tyytyväinen kehittymiseensä Mercedeksellä.

– Tuntuu että pystyn kehittymään tämän tiimin kanssa joka ikisessä kilpailussa. Ajo tuntuu joka kisassa paremmalta, vaikka meillä on ollut epäonneakin. Mutta sitä on ja tulee olemaan kaikilla muillakin. Kausi on vasta suht nuori, mutta onhan se selvää, että nyt olemme mukana maailmanmestaruustaistelussa.

Bottas aikaa hyvistä asetelmista huolimatta ottaa kisan kerrallaan.

– Niin on hyvä edetä, ei siitä ole mitään hyötyä, jos alkaa miettiä mestaruuksia tässä vaiheessa kautta. On mentävä kisa kisalta, kierros kierrokselta.

– Jos mestariksi tahtoo, on joka viikonlopusta saatava irti paras mahdollinen tulos. On oltava tasainen ja saatava joka kisasta ne pisteet, mitä sieltä on saatavilla. Ja kun on mahdollisuus voittaa, silloin se voitto on otettava, Bottas sanoo.