Romain Grojean uskoo, että hyvän itseluottamuksen löytäminen auton säätöihin on ratkaisun avain ongelmien selättämiseksi.

Haas-tallilla on ollut suuria vaikeuksia jarrutuksien ja jarrujen kanssa siitä lähtien, kun talli liittyi sarjaan 2016. Jarrujen valmistajaakin on vaihdettu välissä. Grosjean on tuskaillut erityisen paljon jarrujen kanssa, ja tehnyt mielipiteensä myös selväksi tiimiradioissa.

Ranskalainen ei ole sijoittunut kahdeksatta sijaa paremmin, ja on MM-pisteissäkin tipahtanut tallikaverinsa Kevin Magnussenin taakse.

– Toivottavasti lähitulevaisuudessa mutkaan tuleminen alkaisi sujumaan paremmin. Jos jarrut toimivat tasaisesti, niin voit kierrosten lisääntyessä löytää paremmin oikean jarrutuspisteen. Säädöt pitäisi kuitenkin saada osumaan kohdilleen, Grosjean arvioi.

– Jos joka kierroksella etu- tai takajarrut menevät lukkoon, menetät tuntuman ja olet hukassa.

– Kun jarrut toimivat huonosti, on vain löydettävä ratkaisu. Heti kun jarrut toimivat niin olen vahvoilla. Jarrutan aina tosi myöhään ja kovaa. Mutta jos en voi tehdä sitä, niin minun on vaikea löytää lisää työkaluja, Grosjean taustoittaa ongelmiaan.