F1-kauden Unkarin GP:n jälkeinen kautta keskellä oleva testi saattaa avata Robert Kubicalle mahdollisuuden ajaa Renaultilla.

Ranskalaistalli punnitsee tällä hetkellä antaako se puolalaiselle mahdollisuuden ajaa tämän kauden autoaan. Jos testi toteutuu, on Kubicalla potentiaalinen mahdollisuus palata sarjaan ensi vuonna.

Kubica on ajanut vakuuttavasti kahdessa aiemmassa testissä, ja Renault haluaisi nähdä miten Kubica pärjää tämän hetken kilpa-autolla, joka on raskaampi ajaa.

Ongelmaksi on muodostumassa FIA:n todella tiukat testisäädökset. Kesken kauden ajettavasta neljästä testipäivästä kaksi päivää on pyhitettävä kuljettajille, jotka ovat ajaneet maksimissaan kahdessä osakilpailussa. Kubicalla osakilpailuita on alla 76.

Kun Renaultin Nico Hülkenberg on jo ajanut tällä kaudella yhden testipäivän, olisi Renaultin uhrattava viimeinen päivä Kubicalle Jolyon Palmerin ajasta. Tämä olisi kannattavaa vain silloin, jos Renault todella aikoisi korvata ensi vuonna Palmerin Kubicalla. Renaultilla on siis tiukka päätös edessään.