Monen muun tapaan Suomen MM-ralli on Mika Salolle sydäntä lähellä oleva moottoriurheilutapahtuma. SuomiF1-sivuston asiantuntija on käynyt seuraamassa kilpailua jo pikkupojasta asti.

Keski-Suomen sorarallia todella upeaksi tapahtumaksi kehuva Salo on päässyt kokemaan tapahtuman sekä katsojana että myös kuljettajana, tosin ei kilpailijana. Salo ajoi muutama vuosi sitten rallireitin läpi 0-auton kuljettajana.

Salo hallitsee ratinväännön jalon taidon, eikä ralliautonkaan ohjastaminen oli suomalaiskuljettajalle vierasta. Mutta kiinnostaisiko Saloa osallistua joskus maailman vaativampana pidettävään rallikoitokseen?

– Minulle ehdotettiin mahdollisuutta osallistua ralliin, kun täytin 50 vuotta (viime vuonna). 0-auto kokemus riittää kuitenkin minulle. Enhän minä millään pärjäisi ralliammattilaisille tällaisilla sorateillä, Salo toteaa nauraen.

Tämän vuoden kilpailuun asetelmat ovat suomalaisittain herkulliset. Uutta nousukauttaan elävä rallin MM-sarja tarjoaa jännitettävää niin yleisesti kuin myös suomalaisnäkökulmasta katsottuna.

– Pari kovaa ulkomaalaisnimeä luovat kovan haasteen meidän pojillemme, mutta suomalaisuus on aina ollut valttia Jyväskyläsä. Sen verran vedän kotiinpäin, että toivon Jari-Matti Latvalan ja Toyotan voitoa, Salo povaa.