Mercedes kiinnitti Valtteri Bottaksen vuodenvaihteessa yhden vuoden sopimuksella talliin. Suomalaiskuski on ajanut loistavan alkukauden ja on kuljettajien MM-pisteissä kolmantena, tallitoveri Lewis Hamiltonin ja Ferrarin Sebastian Vettelin takana.

Loistavien tulosten lisäksi Bottas on onnistunut Mercedeksellä siinä, missä moni muu aikaisempi kuljettaja on epäonnistunut; tulemaan toimeen Lewis Hamiltonin kanssa. Brittitähti onkin julkisesti todennut, että Bottas on jatkosopimuksensa ansainnut.

Bottaksen lähes varmalta näyttävän jatkosopimuksen tiellä seisoo F1:n poikkeuksellisen vilkkaat kuljettajamarkkinat. Usealla profiilikuljettajalla päättyy sopimus tähän kauteen.

Yksi heistä on McLarenin Fernando Alonso, jota on kauden mittaan huhuissa viety Ferrarille tai Mercedekselle ensi kaudeksi.

Mercedeksen puheenjohtaja Niki Lauda toteaa, että Alonson siirtyminen talliin on epätodennäköistä.

– Alonso ei voi tulla Mercedekselle. Hamiltonilla on sopimus ja Bottas tehnyt loistavaa tulosta. He toimivat hienosti harmoniassa. Meillä ei ole yksinkertaisesti tilaa Alonsolle, Lauda toteaa saksalaislehti Bildille.