Ihmeen moni media on jaksanut toistella loputtomissa kuljettajaspekulaatioissaan ihan viime päiviin asti, että kaudeksi 2018 Mercedeksellä on kuljettajapaikka auki. Voin kertoa, ettei ole.

Valtteri Bottaksella on vain vuoden sopimus, mutta eiköhän se nyt ole kaikille täysin selvää, että ainakaan hänen tuolinsa ei vapaudu näillä näytöillä kaudeksi 2018. Jos joku kuvittelee muuta, on aika piipahtaa valkotakkisten pakeilla. On jopa todennäköistä, että Mercedes iskee suomalaispilottinsa eteen 3-5 vuoden jatkopahvin.

Tosin viimeksi tänään uutisoitiin, että Mercedeksen johtaja Toto Wolff olisi sanonut heidän miettivän tarkasti mahdollisesti kaudeksi 2019 vapautuvia kuljettajia ennen kuin tekevät päätöksen Bottaksen tulevaisuudesta. Arvoitus on, oliko tämä lausunto Wolffin suusta vai jutun kirjoittaneen toimittajan päästä.

[nosto tasoitus=”oikea”]Ihmeen moni media on jaksanut toistella loputtomissa kuljettajaspekulaatioissaan ihan viime päiviin asti, että kaudeksi 2018 Mercedeksellä on kuljettajapaikka auki. Voin kertoa, ettei ole.[/nosto]

Moni on uumoillut, että juuri tästä syystä Mercedes tekisi jälleen ainoastaan vuoden sopimuksen Bottaksen kanssa. Mutta se olisi löysässä hirressä roikottamista. Bottas on jo nyt ansainnut kunnon jatkosopimuksen.

Sebastian Vettelin sopimus päättyy Ferrarilla päättyy tähän kauteen. Max Verstappenin ja Daniel Ricciardon sopimukset Red Bullilla päättyvät kauden 2018 jälkeen. Siinä ovatkin kaikki potentiaaliset mielenkiintoiset nimet.

Saksalainen kuljettaja olisi toki Marcedekselle mieleen, mutta jos Vettel näkee sauman ottaa maailmanmestaruuksia Ferrarilla – kuten hän varmasti näkee jo nyt – miksi hän lähtisi yhtään mihinkään? Etenkin, kun hän on sanonut unelmoineensa aina mestaruuksista nimenomaan Ferrarilla.

Sitten ovat Verstappen ja Ricciardo, mutta onko kumpikaan heistä faktisesti parempi kuljettaja kuin Bottas? Ei ole, vaikka Verstappenissa potentiaali onkin.

[nosto tasoitus=”oikea”]Sitten ovat Verstappen ja Ricciardo, mutta onko kumpikaan heistä faktisesti parempi kuljettaja kuin Bottas? Ei ole, vaikka Verstappenissa potentiaali onkin.[/nosto]

Kaudeksi 2019 avautuva kolmen huippukuljettajan markkina voi hyvinkin pelastaa Kimi Räikköselle yhden jatkovuoden Ferrarilla – ensi kaudeksi ei ole tarjolla oikein ketään järkevää vaihtoehtoa, kun kärkitalleja ei tunnu Fernando Alonso sattuneesta syystä kiinnostamaan.

F1-maailmassa tapahtuu ihmeellisiä asioita, joten kaikki on mahdollista. Tuntuisi kuitenkin omituiselta, että Bottaksen kanssa tehtäisiin jälleen vuoden sopimus. Tosin, eipä se ole haitannut hänen suorituksiaan tälläkään kaudella. Ja toisaalta, jos niin tehdään, on Valtterilla kaksi kautta aikaa näyttää olevansa pitkän jatkon arvoinen. Tosin maailmanmestaruus tai Lewis Hamiltonin lyöminen MM-pisteissä tällä kaudella riittäisi siihen jo aikaisemmin.

LAURI HOLLO