Pari päivää on kulunut Itävallan Grand Prix’stä. Sama kuinka kauniista sitä yrittää katsoa, Kimi Räikkösen suoritus oli heikko – jälleen kerran.

Suomalainen kiipesi palkintopallille Venäjällä ja Monacossa. Välissä oli Espanjan epäonnekas kisa, jossa Räikkönen lähti hyvin liikkeelle ja olisi ollut hyvissä asetelmissa, mutta epäonni vei miehen. Noiden kolmen kilpailun jälkeen suomalainen F1-kansa, kuten myös minä itse, uskoi Räikkösen kaudesta tulevan vielä mallikas. No ei ole tullut ja tuskin enää tuleekaan.

Jo Monacossa oli viitteitä, että vauhtia ei ole lähellekään yhtä paljoa kuin tallikaverilla Sebastian Vettelillä. Räikkönen pääsi paalulta kilpailuun, mutta ei onnistunut kasvattamaan eroa saksalaiseen. Kun Räikkönen meni varikolle, tykitti saksalainen kärjessä semmoisia aikoja, että vuoden 2007 maailmanmestarin oli tyydyttävä kakkossijaansa.

Kanadassa Räikkönen sai umpisurkean startin, joka tiputti häntä useamman pykälän taaksepäin. Kaiken lisäksi hän kävi nurmikon puolella ajovirheen takia. Tämä luultavammin aiheutti vian miehen autossa, minkä vuoksi lopussa hän ei voinut enää taistella sijoituksista.

Kimi Räikkösellä on kuitenkin käymässä valtava tuuri. Ensi kauden kuljettajamarkkinoista piti tulla kaikkein mielenkiintoisimmat ja siirtoja piti olla paljon, mutta tällä hetkellä näyttäisi siltä, että jokainen siirto kuihtuu yksitellen pois. Räikkösen tilalle on huhuttu Fernando Alonsoa, Carlos Sainzia ja Max Verstappenia.

Sainz lörpötteli haluavansa ylennyksen Red Bullille, mutta Christian Horner ilmoitti jämäkästi miehen ajavan Toro Rossolla myös ensi kaudella. Max Verstappenin isä, Jos Verstappen, kertoi poikansa jäävän Red Bullille ja samaa on toitottanut myös koko Red Bull -johto. Ferrari puolestaan ilmoitti taannoin, että se ei ole kiinnostunut Alonson palveluksista. Daniel Ricciardo taas näyttäisi olevan tyytyväisempi kuin koskaan Red Bullilla, vaikka mies olisikin varmasti loistokuski Ferrarilla.

Tämä jättää jäljelle vain Italian oman pojan Antonio Giovinazzin, jota on italialaismediassa yhdistetty Räikkösen tilalle. Jostain kumman syystä tuntuu hyvin utopistiselta ajatella, että Ferrarin kolmoskuski, jolla on F1-kokemusta kahden kisan verran Sauberilla, olisi parempi vaihtoehto kuin Kimi Räikkönen. Oli hän sitten kuinka italialainen tahansa, tuskin Maranellossa nuorukaiseen niin paljoa luotetaan.

Kimi Räikkösellä on käymässä siis elämänsä munkki, oikein kunnon viineri. Uskon Jäämiehen saavan vuoden jatkosopimuksen Ferrarille, vaikka hän ei sitä ansaitsekaan nykyisillä näytöillä. Sopimus on mahdollinen vain, koska markkinoilla ei ole pätevää kuljettajaa tällä hetkellä vapaana. Räikkönen kuitenkin pystyy vielä nykyiselläänkin tekemään kohtuullista työtä Ferrarille, mutta eivät italialaiset valmistajien maailmanmestaruutta voita, niin kauan kuin suomalainen tallissa ajaa.

Räikkösen liekki F1:ssä on hiljalleen sammumassa. Hän ei ole enää se sama Räikkönen, joka voitti aikanaan maailmanmestaruuden. Ei edes se, joka palasi Lotukselle viisi vuotta sitten.