Renault’sta on liikkunut huhuja, että talli olisi ottamassa suurta harppausta kohti kärkeä jo ensi kaudelle. Harppausta tai ei, tallin toimitusjohtaja Cyril Abiteboul kertoo, että talli tulee taistelemaan osakilpailujen voitoista vasta kaudella 2019.

Renault palasi F1-sarjaan Lotuksen tilalle kaudelle 2016, jolloin talli käytti vielä pääosin Lotuksen vanhaa runkoa ja rakennetta. Tälle kaudelle ranskalaiset kuitenkin kokosivat kokonaan uuden kehikon autoon. Vaikka tämä kausi ei ole edes vielä saavuttanut puoliväliä, Renault on jo tuplannut viime kauden pisteensä.

Abiteboulin mukaan talli liikkuu suunnitelman mukaisesti.

– Halusimme vakiinnuttaa paikkamme keskikastissa tälle kaudelle. Me olemme onnistuneet siinä, vaikka haluaisimmekin nousta vähän korkeammalla pisteissä, Abiteboul sanoi Auto Motor und Sportille.

– Voittoja täytyy tulla kaudella 2019. Se kuulostaa pitkältä ajalta, mutta se ei ole. Tiedämme, missä huipputallit menevät.

– Formula 1 on kiinni ihmisistä. Jos hankin jonkun tänään, minun on odotettava yksi tai kaksi vuotta ennen kuin voin käyttää hänen lahjojaan, joten hänellä olisi vaikutusta vasta kauden 2020 autoon, Abiteboul selvensi auton kehityksen kulkua.

Lähde: F1today.net