McLarenin Fernando Alonso on taas tälläkin kaudella tuskaillut tiiminsä kehnoa tilannetta, Hondan moottorit eivät ole alkaneet tänäkään vuonna laulaa odotetusti.

Bakussa Alonso ajoi yhdeksänneksi ja otti McLarenille kauden avauspisteet.

– Nautin tosi paljon Bakun kilpailusta. Tulos siellä osoitti, että automme on pohjimmiltaan oikein hyvä. Samalla kisa osoitti, että koko tiimimme – insinöörit, strategistit ja mekaanikot – ovat kilpailijoita; kun tilaisuus tulee, pystymme ottamaan siitä kaiken irti, Alonso sanoo.

– Kaksi pistettä sieltä oli pieni lohdutuspalkinto tosi vaikean viikonlopun päätteeksi. Mutta otamme sen mielellämme vastaan ja uskon sen kantavan meitä jatkossa yhä parempaan.

Itävaltaa Alonso ajattelee positiivisin mielin.

– Meillä on syitä olla vieläkin optimistisempia Itävallan GP:n suhteen. Rata ei vaadi moottoritehoja likikään yhtä paljon kuin moni muu. Uskon että automme sopii oikein hyvin mutkaiselle ja melko hitaalle Spielbergin radalle.

– Lisäksi saamme autoon muutamia käyttökelpoisia päivityksiä, toivottavasti myös moottoriin Hondan puolelta. Odottelemme kauden kolmatta moottoriversiota heiltä, kokeilin sitä jo Bakun harjoituksissa, Alonso paljastaa.

– Jokainen askel on meille erityisen tärkeä. Odotan erittäin positiivista viikonloppua, jonka aikana saamme autosta irti kaiken mahdollisen.