Taistelu rallin maailmanmestaruudesta alkaa käydä kuumana. Viikonlopun Puolan ralli on erittäin tärkeä, sillä sen jälkeen on jäljellä enää viisi MM-osakilpailua.

Mestaruus on neljän miehen kauppa. M-Sportin Fordin Sebastien Ogier johtaa MM-sarjaa 141 pisteellä, Hyundain Thierry Neuvillella on kasassa 123 pistettä. Neljän viime kisan saldo on kuitenkin herroilla Neuvillen eduksi 95-75.

Ott Tänakilla on 108 pistettä, Jari-Matti Latvalalla 107. Valmistajien MM-sarjassa M-Sportilla on 40 pisteen kaula Hyundaihin.

Hyundailla ollaan luottavaisia, että Neuvillen kova vire jatkuu Puolassa.

– Olemme olleet aina Puolassa hyvin kilpailukykyisiä. Keskitymme nyt täysillä maailmanmestaruustaisteluun. Meidän on varmistettava ja saatava hyvät tiimipisteet kaikista jäljellä olevista kilpailuista, sanoo Hyundain tallipäällikkö Michel Nandan tiimin tiedotteessa.

– Nautin todella paljon Puolan polveilevista teistä. Siellä voi ottaa hiukan rohkeammin riskejä. Olemme nyt kauden jälkimmäisellä puoliskolla, joten joka ikinen tulos ratkaisee nyt paljon, Neuville sanoo.

Sardiniassa Neuville oli kolmas, sekä hän että tallikaveri Hayden Paddon johtivat kilpailua viikonlopun aikana ennen ongelmia.

– Suorituksemme Sardiniassa osoitti, mitä meillä on mahdollisuus saavuttaa. Puola on suosikkirallejani. Siellä saa ajaa erittäin kovaa, ja juuri se on minulle tämän lajin suola, Paddon kertoi.