Valtteri Bottaksen debyyttikausi Mercedeksellä on alkanut lupaavasti. Suomalainen on kuljettajien MM-pisteissä upeasti kolmas, edellään vain tallikaveri Lewis Hamilton ja Ferrarin Sebastian Vettel.

Loistavien ajosuoritusten lisäksi, Bottaksella on ollut rauhoittava vaikutus Mercedes-tallin ilmapiiriin. Suomalaiskuljettaja tulee huomattavasti paremmin toimeen Lewis Hamilton kanssa kuin viime kaudella tallissa ajanut Nico Rosberg.

Bottas on kerännyt valtavasti kehuja alkukauden suorituksistaan. Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolff liittyy suitsuttajien joukkoon.

– Valtteri on vahvassa asemassa. Hän liittyi talliin viime tingassa talvella ja hän on jo nyt ylittänyt kaikki odotuksemme, Wolff toteaa f1.i.comin mukaan.

– Hän on voittanut yhden kilpailun, ajanut paalupaikalle ja kyennyt haastamaan Lewis Hamiltonin sekä aika-ajoissa, että kilpailuissa.

Wolff huomauttaa, että alkukausi on sujunut yllättävän hyvin ja notkahduksia voi vielä tulla.

– Kausi on todella pitkä. Siihen tulee vielä kuulumaan hyviä ja vähemmän hyviä viikonloppuja. Hyvien viikonloppujen maksimointi ja tarjolla olevien pisteiden ottaminen ovat avainasemassa taistelussa pokaaleista.