Force Indian Sergio Perez haluaa, että jos F1-kalenteriin tulee uusia ratoja, ne olisivat juuri sellaisia kuin Montrealin Circuit Gilles Villeneuve – eli virheen sattuessa rajusti kuljettajaa rankaisevia.

Meksikolaiskuljettaja oli podiumilla Kanadassa 2012 ajaessaan siellä ensi kertaa. Hänen mielestään F1-taritsee lisää juuri samanlaisia vanhan koulukunnan ratoja.

– Minulla on Montrealissa aina hyvin luottavainen olo, niin nytkin GP-viikonlopun alla. Olen ajanut siellä erittäin hyviä kilpailuja ja pidän nimen omaan radan haastavuudesta. Täällä pitää jarruttaa myöhään ja ajaa aggressiivisesti shikaaneihin. Samalla on oltava erittäin tarkkana, sillä seinät ovat todella lähellä, Perez sanoo Crash.netin mukaan.

– Mielestäni F1 kaipaa nimen omaan tällaisia ratoja lisää. Kun teet täällä virheen, joudut kärsimään. Tällaiset vanhan koulukunnan radat innostavat sekä kuljettajia että faneja. Ja lisäksi ne tuottavat usein erittäin mielenkiintoisa kilpailuja.

Ennen Monacoa Perez oli ajanut pisteille 15 peräkkäisessä kilpailussa. Monacossa putki katkesi, kun hän oli 13:s. MM-sarjassa hän on seitsemäntenä eli paras kuljettaja kolmen suuren Ferrarin, Mercedeksen ja Red Bullin kuljettajien jälkeen.