Force Indian tiimi pyysi kilpailun loppupuolella Sergio Pereziä päästämään tallikaverinsa Esteban Oconin ohitseen yrittämään ohitusta Daniel Ricciardosta ja nousemaan palkintopallille.

NBC:n toimittaja hiillosti Pereziä oikein kunnolla Kanadan GP:n jälkeen. Tiimi pyysi Pereziä päästämään Esteban Oconin ohitseen, koska tällä olisi ollut tuoreemmilla renkailla mahdollisuus yrittää ohi Red Bullin Daniel Ricciardosta palkintopallille. Perez ei totellut, ja maaliin tultuaan Ocon sanoi tiimiradioon suoraan olevansa erittäin pettynyt.

– Tämä ei ollut reilua, Ocon puuskahti.

Perez selitteli tilannetta.

– Siinä oli juuri kierroksella ohitettavia edessä, ajattelin, että siinä tulisi tilaisuuteni. Mutta tilanne oli sellainen, että olin koko ajan tosi lähellä Daniel Ricciardoa ja Ocon ei ollut riittävän lähellä minua, hän oli ongelmissa ja Ferrarit lähestyivät. Ei Ocon olisi pystynyt ohittamaan Ricciardoa, kun minäkään en siihen pystynyt, Perez sanoi.

Toimittaja hiillosti Pereziä vielä kysymällä, miksi hän ei tehnyt kuten tiimi käski. Hän myös muistutti, että Monacossa Perez sanoi ajavansa enemmän itselleen kuin tiimille.

– Totta kai ajan tiimille, en itselleni. Parasta mitä voin tehdä, on ajaa paljon pisteitä tiimille, kuten olen nyt tehnytkin. Olin koko ajan Danielista ohitusetäisyydellä, kyttäsin vain hänen virhettään. Mutta sellaista hän ei tehnyt.

Ocon piti päänsä kylmänä, eikä alkanut syyttää tallikaveriaan isosti.

– Tämä on kilpailua. Jos olisin saanut mahdollisuuden, olisin uskoakseni ohittanut Ricciardon, Sitä tilaisuutta ei nyt tullut, mutta fantastinen tulos tiimille. Haastoimme Ferrarit ja pidimme Mercedestäkin takanamme.

Oconilta kysyttiin, oliko hänen tallikaverinsa tänään tiimipelaaja?

– Käymme asian läpi tiimipalaverissa. Mutta en vastaa tuohon kysymykseen, Ocon sanoi.