Haasin Romain Grosjean uskoo, että Pirellin on tehtävä jatkossa renkaita, jotka toimivat isommassa aikaikkunassa ja ovat helpompia lämmittää.

Edellisinä vuosina Pirellit ovat alkaneet kuoria nopeasti ja rajoittaneet kuljettajien vauhtia. Täksi kaudeksi Pirelli teki paljon leveämmät ja kestävämmät renkaat kuten heiltä toivottiin.

Kuljettajilla on ollut isoja hankaluuksia saada renkaat riittävän lämpimäksi, lisäksi he ovat valittaneet, että rengas toimii maksimivauhdissa vain hyvin pienen hetken eli aikaikkuna on kovin lyhyt.

– Viime kilpailussa Monacossa ajoin 40 kierrosta ultrasofteilla, joiden pitäisi olla käytännössä aika-ajorengas. Ei niillä pitäisi pystyä ajamaan noin pitkään, Grosjean sanoo Motorsport Weekillä.

– Haluaisimme kaikki renkaat, jotka lämpiäisivät paremmin. Nyt esimerkiksi turva-auton takana on erittäin hankala pitää rengas riittävän lämpimänä. Jos renkaat olisivat paremmat, näillä autoilla voisi ajaa paljon kovempaa.

– On hankala tietää, missä kohtaa renkaat toimivat parhaiten, se on melkoista arpapeliä. Pirellin pitäisi jotenkin pystyä parantamaan tätä asiaa. Tämä on aika turhauttava tilanne, koska emme pääse käytännössä nyt säätämään auton balanssia oikeastaan lainkaan, Grosjean motkotti.