Romain Grosjean sanoo, ettei ole yllättynyt Williams-kuljettaja Lance Strollin vaikeuksista sopeutua F1:siin. Stroll ei ole kerännyt vielä pistettäkään, ja on ollut täysin tallikaverinsa Felipe Massan jaloissa.

Stroll voitti viime vuonna näytöstyyliin Formula 3-sarjan, mutta F1-autot ovat valtavasti vaikeampia ajettavia suuren downforcen takia. Grosjean sanookin, ettei keltanokalta voida odottaa ihmeitä.

– Hänellä on ollut vaikeampaa kuin ajattelin. Autot ovat hurjan nopeita. Paljon nopeampia kuin viime vuonna, ja myös paljon vaikeampia ajaa. Ero F3-autoon on noin 20 sekuntia kierroksella. Se on aivan valtavaa, Grosjean sanoo.

Ranskalaiselta kysytiin myös ovatko nykyiset autot myös Gilles Villeneuven radalla kolme sekuntia kierroksella nopeampia kuin vanhat autot.

– Paperilla autot menevät jopa Kanadassa kolme sekuntia kierroksella nopeampaa, mutta meillä on paljon aerodynaamista vetoa maahan. Pitkillä suorilla kärsimme siitä, mutta toisaalta ensimmäinen mutka tulee olemaan mieletön. Tulemme siihen paljon lujempaa kuin ennen, ja jarrutamme myöhemmin. Siitä tulee jännittävää, Grosjean toteaa.