M-Sportin virolaiskuljettaja Ott Tänak jatkaa hurjaa menoaan Sardinian rallin kärjessä. Hän oli EK14:n nopein ja teki Jari-Matti Latvalaan lisää eroa 3,5 sekuntia, virolaisen johto on nyt 20 sekuntia. Kolmantena ajava Thierry Neuville on Latvalasta yli 40 sekunnin pässä.

– Yritin ajaa siististi läpi. On todella vaikeaa säästää renkaita, kun tie on niin heikossa kunnossa ja kova. Yritämme samaa päivän viimeisellä EK:lla, Tänak sanoi WRC.comille.

Myös Latvala painotti renkaiden säästämisen tärkeyttä.

– Ihan hyvä pätkä, mutta renkaiden kanssa on oltava koko ajan todella tarkkana. Toivotaan, että niistä saa vielä irti viimeisellä pätkällä. Ott ajaa todella hienosti. Hän haluaa varmasti ensimmäisen voittonsa täältä. Mutta katsotaan, ralli pitää ajaa maaliin asti, Latvala sanoi.

Juho Hänninen nousi kisan neljänneksi ja Esapekka Lappi viidenneksi Hayden Paddonin keskeytettyä. Hänninen oli pätkllä sekunnin Lappia nopeampi.

– Nyt ei ollut ollenkaan hyvä. Jarrut ylikuumenivat melkoisesti. Yritin olla hellä renkaille, mutta jarrut ovat liian kovilla. Nyt yritämme vain selviytyä tämän päivän loppuun, Lappi sanoi.