© Kuva: Getty Images

Lisää kritiikkiä F1-moottoreille – ”Laji-ihmisetkään eivät ymmärrä niitä”

F1-autojen moottorit ovat olleet yksi F1:sten kuumimpia puheenaiheita tällä kaudella. Useat F1-vaikuttajat ja tallipäälliköt ovat sanoneet moottoreiden olevan liian monimutkaisia teknisiä kokonaisuuksia.

Hybridimoottorin tuominen F1:siin vuonna 2014 johti loistaviin tuloksiin. Samalla teknologinen kehitys alkoi näyttelemään todella suurta osaa menestyksessä.

Sauberin tallipäällikkö Monisha Kaltenborn liittyy moottoreiden kritisoijien joukkoon. Kaltenbornin kritiikin kohteena on, vähemmän yllättäen, moottoreiden teknologia.

– Moottoreista on tullut niin teknisiä, etteivät laji-ihmisetkään ymmärrä niitä täysin. Tarvitsemmeko tätä todella? Emme. Teknologinen osaaminen on vain osa F1:siä ja sen pitää olla tasapainossa muiden intressien kanssa, kertoo Kaltenborn f1.i.comin mukaan.

FIA:n on määrä päivittää moottorisäännökset kaudelle 2020. Kaltenborn peräänkuuluttaa lisää läpinäkyvyyttä moottorisäännöksiin.

– Tämäntyyppinen avoimuus on hyväksi lajille, sillä se auttaa faneja ymmärtämään lisää lajista. Kun katsoo miten faneille avoimia muut lajit ovat, meidän täytyy pystyä avautumaan ja tarjoamaan parempi yhteys faneihimme.

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!

  • Veli-Matti Saarenpää

    3 litraiset V8 koneet turbolla. On tehoa, ääntä ja kestävyyttä. Hinta jotain kymmenesosa nykyisistä sähkö, hybridi, KERS, ERS hirviöistä jotka vaan inisevät ja korisevat kun sairaat. Väli tankkaus ja kunnon aika-ajo renkaat. Mekaanista pitoa niin ohittaminenkin on helpompaa. Miksi se on niin vaikeaa tajuta? Nämä 2017 autot ovat hyvä vs. entiset mikroauton näköiset pulkat mutta siipiä vähemmän ja renkaisiin pitoa enemmän. Jos katsoo 1980 luvun kisoja niin on ohituksia ja tapahtumia.