On uskomatonta, että Toyotalla toista WRC-kilpailuaan ajava Esapekka Lappi paukutti perjantaina kolmelle erikoiskokeelle pohjat Sardinian MM-rallissa.

Yksi niistä tuli vieläpä ilman kakkosvaihdetta. Kun vaihdelaatikko jumitti, Lappi menetti arvioilta ainakin minuutin. Huollossa ongelma korjattiin, sen jälkeen Lappi voitti kaksi pätkää lisää – ja on nyt kilpailun kärjestä 1.05. Eli lyhyelläkin matematiikalla voi ynnätä, että Lappi olisi ilman vaihdelaatikko-ongelmaa voittotaistelussa. Ja se on melkoinen sensaatio.

[nosto tasoitus=”oikea”]Eli lyhyelläkin matematiikalla voi ynnätä, että Lappi olisi ilman vaihdelaatikko-ongelmaa voittotaistelussa. Ja se on melkoinen sensaatio.[/nosto]

On selvää, että Sardinian hiekkaisissa kivikoissa Lappi hyötyi perjantaina lähtöpaikastaan. Siksi onkin todella mielenkiintoista nähdä, mitä tapahtuu lauantaina, kun lähtöjärjestys on toinen. Lappi lähtee heti alkupäässä. Toisaalta hyvän päivän perjantaina ajoivat kakkosena ja kolmosena reitille lähteneet Thierry Neuville ja Jari-Matti Latvalakin.

Yksi iso asia on sekin, että Lappi on ajanut lyhyellä WRC-urallaan kaikki erikoiskokeet maaliin. Se kertoo siitä, että hän on erittäin nopea oppimaan kartturinsa Janne Färmin kanssa.

[nosto tasoitus=”oikea”]Hattuni syön, jos Esapekka Lappi ei jonakin päivänä juhli rallin maailmanmestaruutta.[/nosto]

26-vuotias Lappi on erinomainen esimerkki siitä, miten hankala on kiivetä WRC-luokkaan. Hänet on aina tiedetty nopeaksi ja lahjakkaaksi kuljettajaksi, mutta vasta nyt on löytynyt paikka WRC:stä – ja samalla huipputiimistä. Tommi Mäkinen teki tismalleen oikean valinnan palkatessaan Lapin. Miksi joku muu ei tehnyt sitä jo ajat sitten?

En tiedä tilastoista, mutta kuinkahan moni kuljettaja historiassa on ajanut uransa viidentenä WRC-kisapäivänä kolme pohja-aikaa? Liekö kukaan?

Lapilla on edessään väistämättä loistava tulevaisuus. Hänen kannaltaan on hienoa, että takana on Toyotan tehdastalli ja isähahmona Tommi Mäkinen. Hattuni syön, jos Lappi ei jonakin päivänä juhli rallin maailmanmestaruutta.

Lauri Hollo