F1-sarjaa on monesti haukuttu sen epätasaisuudesta. Muun muassa Williamsin Felipe Massa ilmaisi tyytymättömyyttään F1:n epätasaisuuteen.

Formula 1:n uusi johtaja Chase Carey väläytteli, että kärkitallien tulisi tyytyä tulevaisuudessa vähempään rahaan tulonjaossa, kun nykyinen sopimus päättyy vuonna 2020.

Formula 1:n moottoriurheilujohtaja Ross Brawn on kuitenkin sitä mieltä, että ensiksi pyritään leikkaamaan kuluja, jotta saataisiin kaikille talleille paljon rahaa, millä työskennellä.

– En ukso, että on olemassa yhtäkään F1-tallia, joka olisi kulujen leikkauksia vastaan. Me valmistelemme asioita FIA:n kanssa sen saavuttamiseksi, Brawn valotti tilannetta f1i.comin mukaan.

Formula 1 palkkasi Brawn GP:n ja Mercedeksen entisen talousvastaavan Nigel Kerrin tutkimaan, että minkälaisilla säännöillä talleille koituisi mahdollisimman vähän kustannuksia.

– Emme halua kaikkien tallien olevan samanlaisia. Pitäisi olla tiimejä, joilla on tavoitteita. Pitäisi olla Ferrarit, Mercedekset ja Red Bullit. Tiimejä joiden voittamista tallit haluavat tavoitella, Brawn jatkoi.

– Emme halua kuitenkaan dominointia. Haluamme tilanteen, jossa talli, joka tekee todella hyvää työtä, voi voittaa.