Esapekka Lapin alku WRC:ssä on ollut loistava. Hän ajoi avauskilpailunsa Portugalissa; siellä tuli uran avauspisteet, yksi kymmenennestä sijasta kokonaiskilpailussa sekä kaksi Power Stagen nelostilasta.

Sardiniassa Lappi oli vielä huimemmassa kyydissä. Hän oli kilpailun neljäs, EK-voittoja nuori mies paukutteli peräti kuusi, myös Power Stagella tuli voitto. Nyt edessä on Puola, joka on luonteeltaan täysin erilainen kuin Sardinia.

– Puolan testit olivat minulle hyvä ja tärkeä askel. Sardinian hitailta teiltä siirryimme todella nopeille teille, se oli hieno testikokemus. Se oli tärkeää, vaikka itse Puolan rallissa tiet ovat hiekkaisempia ja pehmeämpiä, Lappi sanoo Toyotan tiedotteessa.

– Vaikka sain Sardiniassa hyvän tuloksen, ei minulla ole mitään isoja odotuksia Puolasta. Siellä ajetaan todella kovaa, mikä vaatii todella kovaa luottamusta, enkä ole täysin varma, onko minulla vielä sitä. Haluan ajaa puhtaan kilpailun ja tulla maaliin ilman ongelmia. Tarkoitus on taas kerran oppia niin paljon kuin mahdollista, Lappi kertoo.