Toyotan Jari-Matti Latvala siirtyi Puolan MM-rallin kärkipaikalle EK3:lla. Latvala on ajanut toistaiseksi pohja-ajan, EK on yhä kesken.

Latvala oli 0,9 sekuntia M-Sportin Ott Tänakia nopeampi, hänen tallikaverinsa Sebastien Ogier jäi Latvalasta 1,3 ja Hyundain Thierry Neuville 3,1 sekuntia. Kokonaiskilpailussa Latvalan johto on Ogieriin 2,1 sekuntia.

– Yllättävää, että ajoimme nopeimman ajan, mielestäni tämä ei ollu kovin hyvä pätkä meiltä. Pito vaihtelee koko ajan älyttömän paljon, Latvala sanoi WRC.comille.

Juho Hänninen jäi Latvalasta lisää 13,6 sekuntia ja on jo yli puolen minuutin päässä. Esapekka Lappi oli pätkän viides 7,9 sekuntia Latvalasta, hän ajaa kokonaiskilpailussa myös viidentenä 12,6 sekuntia kärjestä.

– Meille tuli pieni nuottivirhe, Janne hyppäsi vahingossa yhden rivin yli nuoteissaan, enkä tiennyt hetkeen, mihin piti ajaa. Muuten ihan OK, olemme yhä hyvin mukana, Lappi sanoi.

Teemu Suninen jäi kärjestä 17,9 sekuntia. Hän on kokonaiskilpailun kahdeksantena sekunnin Juho Hännisen edellä.

– Nyt olin ajamiseeni tyytyväinen, tiedän, missä kohdissa voin ajaa lujempaa. Tiet muuttuvat koko ajan yhä mutaisemmiksi, Suninen kommentoi.