Viime kausille hurjaa tulosta pienellä budjetilla takonut Force India ei kuvia kumartele tälläkään kaudella. Viime kaudella lähes sensaatiomaisesti valmistajien sarjan neljänneksi sijoittunut talli asettaa tulevassa Espanjan GP:ssä tavoitteekseen saavuttaa kärkitalleista Red Bull.

Mercedes, Ferrari ja Red Bull ovat resurssiensa puolesta selvästi sarjan mahtavimmat tallit, ja tallin kalustolla miehitetään vähemmän yllättäen tuloslistan kärkisijat kisaviikonlopusta toiseen.

Tällä kaudella energiajuomayhtiö on kuitenkin ollut pienoinen pettymys, joten tämä on avannut mahdollisuudet takaa-ajajien iskuyrityksille. Force Indian apulaistallipäällikkö Bob Fernley uskoo Barcelonassa esiteltävän päivityspaketin kaventavan eroa entisestään.

– Jos kaikki menee suunnitelmiemme mukaan, voimme tavoittaa Red Bullin. Siihen tähtäämme, Fernley toteaa Autosportille.

Talleille Barcelonan rata on erittäin tuttu, sillä siellä järjestetään lähes poikkeuksetta kautta edeltävät talvitestit. Tästä johtuen kaikki tuovat yleensä ensimmäisen suuren päivityspakettinsa kilpureihinsa juuri Espanjaan.

Fernley luottaa hänen tallinsa tehneen hyvää jälkeä omien päivitystensä kanssa, mutta hän ei aliarvioi muiden työtä.

– Meidän täytyy muistaa, etteivät muut ole vain pyöritelleet peukaloitaan alkukauden aikana. Ensisijainen tavoitteemme on säilyttää valmistajien sarjan neljäs sija. Jos onnistumme siinä, voimme sitten tähyillä seuraavaa sijoitusta.