Pari viikkoa sitten hurjan kilvanajo-onnettomuuden seurauksensa vakavasti loukkaantunut Billy Monger on esiintynyt ensi kertaa julkisesti elämänsä mullistaneen tärskyn jälkeen.

Monger ajoi täydessä vauhdissa radalle pysähtyneen toisen auton perään. 16-vuotias formulalupaus menetti onnettomuuden seurauksensa molemmat jalkansa, joten lupaavasti alkanut ura koki päätöksensä.

Moottoriuhrieluyhteisö osoitti voimansa keräämällä nuorelle Mongerille lähes miljoona puntaa kuntoutusta varten. Myös Monger on esiintynyt urheasti, sillä hän kertoo haluavansa jatkaa edelleen moottoriurheilu-uraansa. Esikuvakseen hän hän on asettanut Alex Zanardin, joka menetti niin ikään molemmat jalkansa vuonna 2001. Tästä huolimatta hän jatkoi menestyksekästä kilpa-ajouraansa, minkä lisäksi hän on juhlinut lukuisia paralympiavoittoja käsipyöräilyssä.

Monger esiintyi Sky Newsille sairaalassaa eilen. Hän kertoo saaneensa runsaasti tsemppiviestejä sekä tavallisilta ihmisiltä että moottoriurheilun legendoilta. Monger kiittää kaikesta saamastaan tuesta, kertoen edessään olevan nyt pitkän kuntoutusjakson.

Sky News

@SkyNews
Teenager Billy Monger who lost both his legs in a Formula 4 crash says the support he received was inspirational