Nopeasti suunniteltu uusi taktiikka voitti eilisen Espanjan GP:n Mercedekselle, kertoo tallin moottoriurheilun johtaja Toto Wolff.

Hamilton jäi lähdössä Ferrarin Sebastian Vettelin taakse ja alussa näytti siltä, että saksalainen karkaa voittoon. Wolffin mukaan alkuperäinen suunnitelma oli ajaa keskimmäinen stintti medium-renkailla ja venyttää stinttiä, jotta lopussa Hamilton pystyisi hyökkäämään paremmilla renkailla Vetteliä vastaan, sillä saksalaisella olisi viimeiselle stintillä mediumit alla.

Virtuaalinen turva-auto kuitenkin sotki suunnitelman, mutta samalla se loi Mercedeksen voittotaktiikan.

– Päätimme tehdä pysähdyksen aivan virtuaalisen turva-auton lopussa, jotta Sebastianin olisi mahdotonta reagoida siihen. Ajoituksemme oli täydellinen, Wolff riemuitsi F1-sarjan virallisilla sivuilla.

Mersu voitti pysähdyksellään useita sekunteja. Kun Vettel puolestaan kävi oman pysähdyksensä, tulivat molemmat kuljettajat pääsuoran mutkaan aivan yhtä aikaa. Hamiltonilla oli tässä vaiheessa pehmeät renkaat, kun Vettelillä taas mediumit, joten saksalaisella ei ollut hirveästi mahdollisuuksia taistella.

Lisäksi Mercedes käytti Valtteri Bottasta taitavasti tulppana. Suomalainen ei ollut vielä käynyt varikolla ja Vettel oli juuri vaihtanut tuoreet pehmeät renkaat alle, mutta jäi niillä ajamaan Bottaksen taakse likaiseen ilmaan. Tällä pätkällä Hamilton saavutti merkittävästi saksalaista.

Bottaksen moottoririkkoa Wolff harmisteli, mutta kehui samalla hänen työtään tiimin eteen.

– Se oli todella epäonnekasta Valtterille. Hänellä oli kuitenkin valtava rooli Lewiksen voitossa.