Kimi Räikkösen tallikaveri Sebastian Vettel sanoo ymmärtävänsä täysin, miksi Kimi Räikkönen koki niin järisyttävän pettymyksen Monacon GP:ssä.

Räikkönen johti kisaa 34 kierrosta, kunnes hänet otettiin varikolle. Kun Vettel puski sen jälkeen viisi hurjaa kierrosta ennen omaa renkaanvaihtoaan, kääntyi peli saksalaisen eduksi.

Räikkönen oli kilpailun jälkeen podiumilla kuin myrskyn merkki.

– Meillä oli siinä kohtaa hiukan eroa jo takaa tuleviin, sain vedetyksi ne viisi kierrosta todella kovaa. Itse ajattelin saavani eroa lisää Valtteri Bottakseen ja ehkä hiukan lähestymään Kimiä, Vettel sanoo Crash.netillä.

– Olin yllättynyt, kun palasinkin varikolta Kimin edelle. Minulla ja Daniel Ricciardolla kulunut supersoft toimi ihan loistavasti. Mutta sitä ei pystynyt millään tavalla tietämään ennen kilpailua.

Vettel vakuutti, että välit Räikköseen ovat edelleen kunnossa.

– Kilpailemme toisiamme vastaan ja tulemme oikein hyvin toimeen. Ymmärrän Kimin fiilikset ja turhautumisen oikein hyvin.

– Hän ajoi erittäin hyvin avausstintin ja sai sitten kutsun varikolle. Sitten vain teet stopin ja jatkat painamista maksimivauhdilla. Tietenkin se on sitten ikävä yllätys, kun edessäsi onkin hitaampia autoja.
En halua valehdella, olihan se minulle hieno tilaisuus ja mielelläni sen käytin hyväkseni. Nyt minä olen todella onnellinen, mutta ymmärrän samalla erittäin hyvin Kimin tuntemukset, Vettel sanoi.