Sebastian Vettel sanoi, että Valtteri Bottas maksoi hänelle ”kauhean paljon aikaa” estäessään saksalaisen taistelua Lewis Hamiltonia vastaan Espanjan GP:ssä.

Vettel siirtyi heti kilpailun ensimmäisessä mutkassa kärkeen, mutta Mercedeksen hyvä vauhti pakotti hänet odotettua aikaisemmalle varikkopysähdykselle. Mercedes vastasti tähän pidentäen molempien kuljettajiensa ensimmäisiä stinttejä.

Hamiltonin tullessa varikolle Bottas jätettiin radalle Vettelin eteen tulpaksi. Vettel, joka yritti repiä eroa Hamiltoniin nopeammalla renkaalla, jäi neljän kierroksen ajaksi suomalaisen taakse jumiin. Lopulta Vettel pääsi ohi rohkealla ohituksella. Vettel, jonka Hamilton myöhemmin ajoi kiinni ja ohitti, sanookin Bottaksen koituneen hänen kohtalokseen.

– Valtteri…saavutin häntä ja tiesin, että he eivät aio ottaa häntä sisään. Hän liukui sinne tänne kuluneilla renkaillaan, ja he käyttivät häntä blokatakseen minut. Jotenkin hän kuitenkin onnistui saamaan hyvät ulostulot mutkista, joten en päässyt hänestä heti ohi, Vettel kertasi.

– Toisella kerralla ajattelin, että minun on pakko päästä ohi, vaikka sitten menisinkin nurmikon puolelle. Se meni todella täpärälle. Tein muutaman tiukan valeliikkeen ennen ohitusta ja se toimi, mutta meinasin samalla menettää auton hallinnan, koska minulla oli takasiipi auki.

– Olin tottakai iloinen, kun pääsin hänestä ohi, mutta samalla katsoin tauluja ja tajusin menettäneeni kauhean paljon aikaa hänen perässään. Oikea kilpailu oli kuitenkin Lewisiä vastaan, Vettel manasi.