Ferrari on voittanut Monacon GP:n viimeksi 16 vuotta sitten vuonna 2001. Tuolloin voittoon ajoi Michael Schumacher. Nyt MM-sarjaa johtava Ferrarin Sebastian Vettel oli silloin 13-vuotias.

Vettel on voittanut kaksi kilpailua tällä kaudella, hän uskoo kuuntelevansa myös Monacossa Saksan ja Italian kansallislauluja.

– Meillä on todella vahva kokonaispaketti ja erinomainen tiimi. Meillä ei ole tänä viikonloppuna mitään pelättävää, Vettel sanoo F1i.comilla.

– Mercedes on ollut tietenkin vahva täällä viime vuodet, mutta luotan täysin siihen, että onnistumme nyt lyömään heidät.

Ferrarin SF70H on ollut vahva auto tällä kaudella myös aika-ajoissa – ja juuri se ratkaisee erityisen paljon Monacon kapealla katuradalla.

– Paalupaikka on täysin mahdollinen. Täällä pitää päästä juuri oikeaan rytmiin. Monacossa paljon on kiinni itseluottamuksesta, autoon täytyy olla täysi luotto, Vettel kertoo.

– Olisimme voineet voittaa kaikki alkukauden viisi kilpailua. Mutta kaikki asiat eivät menneet kuten olisivat voineet. Epäonnea on ollut. Mutta kausi on pitkä ja epäonnen määrä tasoittuu kyllä.

Erityisen ilahtunut Vettel on Ferrarin kisavauhdeista.

– Meillä on ollut hankalia perjantaiharjoituksia ja hankalia aika-ajojakin, mutta kilpailuissa olemme olleet aina hyviä, ja se on kaikkein tärkeintä. Se osoittaa, että meillä on vahva auto ja vahva paketti, me teemme juuri oikeita asioita.