Pascal Wehrlein toi Sauberille kauden ensimmäiset MM-pisteet ajettuaan Barcelonassa kahdeksanneksi yhden pysähdyksen taktiikalla.

Ruutulipulle nuori saksalainen ajoi seitsemäntenä, mutta viiden sekunnin aikarangaistus pudotti hänet Toro Rosson Carlos Sainzin taakse.

Wehrlein oli ainoa maaliintulija, joka ajoi kisan läpi yhdellä pysähdyksellä. Mercedeksen Valtteri Bottas yritti samaa, mutta moottoririkko päätti hänen kilpailunsa.

– Olen todella tyytyväinen siihen, miten kilpailu osaltamme sujui. Yhden pysähdyksen taktiikka oli riski, joka onnistui, Wehrlein kertoo F1i.comilla.

– Ensimmäinen stintti oli aika hanakala pehmeillä renkailla, kun niillä piti ajaa niin pitkään. Lopussa oli tärkeää saada pidettyä Sainz takana. Hän oli minua nopeampi, mutta pystyin pitämään paikkani ja tekemään lisää eroa hänen takanaan ajaneisiin.

Aikarangaistuksen Wehrlein sai, kun joutui tulemaan varikolle nopeasti ja ajoi sallitun linjan päältä.

– Sain kutsun sisään vasta, kun olin jo viimeisessä mutkassa, mutta kun kutsu tuli niin myöhään, tiesin, että oli tärkeää päästä heti varikolle. Jos en olisi tullut siinä kohtaa sisään, monikin olisi voinut ohittaa minut seuraavalla kierroksella. Se oli ainoa mahdollisuus pysyä pisteillä.

– Onneksi siitä ei tullut läpiajorangaistusta vaan viiden sekunnin aikasakko, Wehrlein huokaili.