Seuraavaksi vuorossa oleva Monacon GP on formula ykkösten kruununjalokivi, ja epätavallisuudessaan täysi outolintu kisakalenterissa. Se vaatii kuljettajilta nöyryyttä ja malttia, sillä virheille ei ole ahtaalla katuradalla sijaa.

Aika-ajojen merkitys tulee olemaan Monacossa normaalia suurempi. Ohittaminen on ollut tällä kaudella muutenkin vaikeaa, eivätkä uudet, leveämmät autot ainakaan paranna tilannetta ruhtinaskunnan kaduilla. Kaikki tallit panostavat aika-ajovireen löytymiseen, sillä normaaleissa olosuhteissa se määrää kilpailun tuloksen.

Jos kuljettaja saa kaiken onnistumaan nappiin, voi heikommallakin kalustolla pärjätä.

Läpi viikonlopun kuljettajan täytyy pitää huoli, ettei auto osu mihinkään. Rata paranee koko ajan, joten harjoituksissa on tärkeintä keskittyä radan opettelemiseen ja omaan tekemiseen. Ulosajo pilaa helposti koko viikonlopun, sillä korjaustyöt voivat syödä ajoaikaa useammista harjoituksista.

Täällä perussäätötyöllä ei ole niin suurta merkitystä kuin muilla radoilla. Jos kuljettaja saa kaiken onnistumaan nappiin, voi heikommallakin kalustolla pärjätä.

Juuri tätä sääntöä noudatin omalla urallani, ja se tuotti tulosta monena vuonna. Saavutin Monacossa useana vuonna pisteitä, vaikka autoni oli vauhdin puolesta kaukana kärkitallien kalustosta.

Kauden 1997 kisa on jäänyt erityisesti mieleeni. Ajoin tuolloin Tyrrelillä, joka oli umpisurkea ja hidas auto. Käytimme ainoana tallina V8-moottoreita, mutta Monacossa se tarjosi meille mahdollisuuden yllätykseen.

Sunnuntaina satoi, joten pääsuunnittelijamme Mike Gascoyne sai ajatuksen tankata autoni bensatankin täpötäyteen.

Monacon radan hitauden, sateen sekä vähäjanoisen moottorin ansiosta onnistuin ajamaan kilpailun lävitse ilman yhtäkään varikkopysähdystä, ja se nosti minut lopputuloksissa viidenneksi.

Monacon radan hitauden, sateen sekä vähäjanoisen moottorin ansiosta onnistuin ajamaan kilpailun lävitse ilman yhtäkään varikkopysähdystä, ja se nosti minut lopputuloksissa viidenneksi. Tulos oli koko kauden selkeästi paras, sillä normaaliolosuhteissa jäimme muille talleille kierrosajoissa sekuntikaupalla.

Uskon Ferrarien olevan tämän vuoden kisassa vahvoilla. Kimi Räikkösen ja Sebastian Vettelin kokemuksella tulosta syntyy varmasti.

Toki Mercedekset tarjoavat kovan vastuksen. Jos Lewis Hamilton vetää paalulle, kuten hänellä niin usein on tapana, on hänet lähes mahdotonta lyödä kisassa. Valtteri Bottaksella on nyt käytettävissään ensimmäistä kertaa kilpailukykyinen auto Monacossa. Aika-ajot tulevat ratkaisemaan hänenkin osaltaan paljon.

Red Bull on ollut perinteisesti vahva tämänkaltaisilla paljon downforcea vaativilla radoilla. Daniel Ricciardo voi yllättää, mutta Max Verstappenin osalta kokemattomuus voi vielä näkyä. Hän kolisteli rata-aitoja viime vuonna, enkä ihmettelisi, jos niin käy nytkin.

Harjoitukset ovat kärkitalleille tärkeitä. Kuka saa ne onnistumaan parhaiten, on vahvimmilla sunnuntaina.

Mika Salo