F1:n urheilujohtaja Ross Brawn on tavannut MotoGP:n promoottorin Dornan toimitusjohtajan Carmelo Ezpeletan. Keskusteluja käytiin siitä, että F1- ja MotoGP-kilpailuja ei enää käytäisi samoina viikonloppuina.

Tällä kaudella kaksi ensimmäistä osakilpailua osuivat päällekkäin. Sellaisia viikonloppuja tulee kauden aikana vielä kuusi.

– Se ei ole millään tavalla järkevää. On hankala yrittää saada päivämääriä osumaan niin, että kilpailut eivät olisi samana viikonloppuna, mutta nyt olemme ainakin avanneet keskustelut MotoGP:n kanssa, Brawn sanoo Reutersille.

– Pidän MotoGP:n rakenteessa, missä Moto3, Moto2 ja MotoGP etenevät selkeässä hierarkiassa. Se on markkinointimielessäkin mielenkiintoinen sarjakokonaisuus.

MotoGP:n MM-sarjassa vain kaksi kuljettajaa kymmenen kärjestä ei ole kulkenut polkua Moto3:sta ylöspäin. F1:n rakenne on sotkuisempi, moni kuljettaja on tullut suoraan F3:sta ajamatta lainkaan Formula 2-sarjaa (entinen GP2).

– F1:ssä pitäisi ajaa absoluuttisesti 22 tai 24 maailman parasta kuljettajaa, mutta emme ole saavuttaneet sellaista tilannetta. Sponsorit ovat vaikuttaneet asioihin paljon. Ongelma on iso, tiimien ei pitäisi joutua tilanteeseen, missä heidän on tehtävä valintoja sponsorien ehdoilla. Kuljettajavalinnat pitäisi aina tehdä niin, että tiimit valitsevat kaksi mahdollisimman hyvää kuljettajaa, Brawn sanoo.