Renault on vahvistanut suuren voimanlähdepäivityksensä pääsevän ensimmäisen kerran tositestiin vasta heinäkuussa. Tämä tarkoittaa moottorimerkin asiakkaille synkkää kauden alkupuoliskoa.

Alkuperäisen suunnitelman mukaan moottorin piti nähdä päivänvalonsa jo kesäkuussa ajettavassa Kanadan osakilpailussa, mutta ranskalaismerkki on nyt vahvistanut luotettavuusongelmien pakottaneen sen siirtämään tehokkaamman moottorin käyttöönottoa usealla GP:llä. Uusi voimanlähde nähdään todennäköisesti radalla vasta Ison-Britannian tai Unkarin GP:n yhteydessä, mikä tarkoittaa koko kauden avauspuoliskon valumista hukkaan.

Tehdastallin lisäksi Red Bullin ja Toro Rosson varustava merkki lupaa pientä helpotusta olevan kuitenkin luvassa jo seuraavaksi vuorossa olevaan Espanjan osakilpailuun tai viimeistään Monacon GP:en. Kyseinen päivitys on kuitenkin pientä verrattuna isompaan satsaukseen.

Varsinkin Red Bull on odottanut päivityspakettia kuin kuuta nousevaa. Talli tarvitsee kipeästi lisää tehoja ja luotettavuuta, mikäli se mielii taistella Mercedestä ja Ferraria vastaan sarjan kärkisijoista.