F1:n rengasvalmistaja Pirelli on päättänyt tehdä ensi kaudella nykyistä pehmeämpiä renkaita, koska kuljettajat eivät ole olleet tyytyväisiä nykyisiin.

Espanjan GP:ssä puheenaiheeksi nousi kova rengas, jossa ei ollut kuljettajien mukaan lainkaan pitoa. Niinpä Pirelli päättikin, ettei se aiemmasta ilmoituksestaan poiketen edes tuo kovaa rengasta Britannian GP-kilpailuun.

Voi olla, että Japani on ainoa kilpailu, missä oranssiraitainen rengas loppukaudesta nähdään.

Pirellin F1-johtaja Mario Isola myöntää, että Espanjan keskustelut kuljettajien kanssa olivat silmiä avaavia.

– Ne olivat erittäin mielenkiintoisia keskusteluja, kuulin suoraan kuljettajilta, millaisia kokemuksia heillä on uusista renkaistamme. Samalla saimme kuulla, mihin suuntaan renkaita tulisi jatkossa kehittää heidän mielestään. Voi olla, että teimme tälle kaudelle liian konservatiivisia valintoja, Isola sanoo Motorsport.comille.

– Nyt jopa kaikki huippukuljettajat kertoivat avoimesti näkemyksiään, monesti palavereissamme on paljon hiljaisia kuskeja. Saimme kuulla paljon mielenkiintoisia ideoita.

Isola myöntää, että ensi kaudelle on tehtävä melkoisia muutoksia, mutta niistä ei päätetä vielä, sillä ensin on saatava kerättyä mahdollisimman paljon dataa nykyisistä renkaista.

– Yleinen mielipide on, että nyt meillä on pykälän verran liian kovat rengasseokset. Mutta tämä on täysin uusi tilanne, kun myös autot ovat uusia. On vielä odotettava jonkin aikaa ennen päätöksiä tulevasta. Lopulliset päätökset ensi kauden seoksista on tehtävä joulukuun alussa, joten nyt ei ole aika kiirehtiä päätösten kanssa. Kokemukset erityisesti Spasta, Suzukasta ja Sepangista tulevat olemaan hyvin merkittäviä.