Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolff sanoo, että tiimiradiossa välitetty ”taikapuhelu” oli suurin syy siihen, että Lewis Hamilton onnistui ohittamaan Sebastian Vettelin Espanjan GP:ssä ja voittamaan.

Puhelu koski tuloa varikolle virtuaalisen turva-auton aikana. Vettel onnistui ohittamaan paalulta lähteneen Hamiltonin alussa ja johti pitkään. Kierroksella 33 Stoffel Vandoornen auto jäi radan varteen, minkä ansiosta virtuaalinen turva-auto otettiin käyttöön. Hamilton tuli varikolle renkaanvaihtoon heti, kun näyttötauluille ilmestyi teksti, että virtuaalinen turva-auto otettaisiin pian pois. Kun vihreät liput liehuivat, Hamilton oli jo valmiina uusien renkaidensa kanssa.

– Jouduimme tekemään ankaraa strategista pohdintaa. Tuo taikapuhelu päätettiin ottaa Lewikselle heti, kun tulisi tieto, että virtuaalinen turva-auto poistuu pian. Jos olisimme ottaneet Lewisin sisään heti, kun virtuaalinen turva-auto tuli, olisi Vettel todennäköisesti reagoinut siihen ja tullut itse perässä seuraavalla kierroksella renkaanvaihtoon. Nostan isosti hattua päästrategillemme James Vowlesille ja hänen ryhmälleen, Wolff sanoi Motorsport.comille.

Ennen virtuaalista turva-autoa Vettelillä oli kahdeksan sekunnin johto Hamiltoniin. Mutta kun Vettel kävi kierros Hamiltonin jälkeen varikolla, he olivat tasoissa. 22 kierrosta ennen maalia Hamilton meni ohi.

– Varikkostoppi syö täällä aikaa noin 21 sekuntia, mutta virtuaalisen turva-auton aikana kaikki ajavat niin hiljaa, että aikaa menettää muihin verrattuna vain 12-13 sekuntia, Wolff selvitti voiton avaimia.