McLarenin toimitusjohtaja Zak Brown ymmärtää hyvin, että Fernando Alonsolla on kesän ja syksyn aikana edessään hankala päätös – pysyäkö McLarenilla vai ei.

Brown sanoo, että McLarenin on todistettava arvonsa tähtikuljettajalleen tulevien kuukausien ajan, jos haluaa pitää tämän.

Alonsolla on menossa jo kolmas turhauttava kausi McLaren-Hondalla, joka ei tunnu saavan pakettiaan kasaan lainkaan. Varsinkin yhteispeli Hondan kanssa tökkii pahan kerran.

Alonso on sanonut, että tekee päätöksensä kesän jälkeen – hän on kuitenkin valmis neuvottelemaan myös McLarenin kanssa jatkosta.

– Ymmärrän hänen tilanteensa erittäin hyvin. Hän on kaksinkertainen maailmanmestari, joka haluaa olla kolminkertainen. Ja siihen hän ei pysty, jos ei saa riittävän kilpailukykyistä autoa, Brown sanoo F1i.comilla.

– Kuten hän on sanonut, hän rakastaisi jatkaa McLarenilla. Me olemme tarjonneet hänelle erinomaisen ympäristön ja hän nauttii olostaan täällä. Vain se kilpailukykyinen auto puuttuu.

– En tiedä, koska saamme sellaisen kehitettyä, vaikka McLaren on tehnyt lukuisia voittaja-autoja aiemmin.

Brawn uskoo, että heillä on edelleen mahdollisuuksia muuttaa kehno tilanne paremmaksi.

– Olemme nähneet muidenkin tiimien kehittyvän yhden kauden aikana erittäin paljon. Miettikää vaikka Renaultia, missä he olivat kaksi vuotta sitten ja missä he ovat nyt, Brown muistuttaa.

– Se on meille ihan okei, että Fernando haluaa tehdä päätöksensä kesän jälkeen. Nyt meidän on painettava töitä entistä enemmän ja osoitettava Alonsolle, että pystymme ensi kaudella voittamaan.