Stoffel Vandoorne myöntää, että Espanjan GP:n kolari Felipe Massan kanssa johtui ”nolosti” McLaren-Hondan surkeasta vauhdista.

Hyvän startin jälkeen Vandoorne oli kisassa 16:tena, kun Massa lähti yrittämään ohitusta oltuaan pääsuoran alussa vielä kaukana Vandoornen takana. Jarrutukseen tultaessa Massa oli kuitenkin jo kevyesti painellut Vandoornen rinnalle. Vandoorne käänsi sisään ja osui Massaan hajottaen samalla etujousituksensa.

Vandoornelta kysyttiin, että eikö hän odottanut Massan olevan vierellään jarrutuksessa.

– Juuri siitä oli kysymys. Hän oli suoralla vielä niin kaukana takana, ja käytin kaikkia mahdollisia työkaluja ollakseni mahdollisimman nopea suoran päässä. Oli todella noloa, että hän oli rinnallani jarrutukseen tultaessa, Vandoorne sanoi.

Vandoorne sai kolarista seuraavaan kilpailuun kolmen ruudun lähtöruuturangaistuksen. Belgialainen ei itse koe ansainneensa rangaistusta.

– En halua syyttää ketään, se oli puhdas kilpailutilanne. En osannut odottaa Massan olevan vieressäni, koska hän oli niin kaukana takana. Epäonneksemme meille sattui kontakti, joka osoittaa, että meidän täytyy parantaa ollaksemme kilpailukykyisiä jatkossa, Vandoorne päätti.