Red Bullin Max Verstappen nousi viime kaudella huikeilla ajoillaan räjähdysmäisesti F1-maailman tietoisuuteen – ja jopa yhdeksi halutuimmista kuljettajista.

Viime kausi näytti, että Red Bull on menossa kohti mestaruuksia ja voittoja, mutta tämän kauden uusi auto oli tiimille yllättävän iso haaste. Alkukausi on ollut iso pettymys. Siksi onkin huhuttu, että Verstappen lähtisi ensi kaudeksi Ferrarille, vaikka hänellä on sopimus voimassa kauden 2018 loppuun asti.

– Totta kai haluan voittaa kilpailuja. Mutta ilman muuta ajan Red Bullilla sopimukseni loppuun, katsotaan sitten, mitä tapahtuu. Kun on sopimus voimassa, voi puhua paljon, mutta ei voi tehdä mitään. Joten en tuhlaa nyt lainkaan energiaani ajattelemalla mitään muuta kuin Red Bullia, Verstappen sanoo Bild am Sonntagille.

Verstappen on ilmaissut tyytymättömyytensä Red Bullin vajoamiseen kauas Mercedeksen ja Ferrarin taakse. Mutta Verstappen ymmärtää, että sellaista F1 on.

– Tarvitaan onnea, että onnistuu pääsemään juuri oikeaan autoon tismalleen oikeaan aikaan. Tämä on tällaista lottoa. Minä olen vielä nuori, tavoitteeni ei ole todellakaan tulla kaikkien aikojen nuorimmaksi maailmanmestariksi. Olisihan se kiva bonus tietenkin, mutta paljon tärkeämpää on se, että saisi koko urastaan irti mahdollisimman paljon, Verstappen muistuttaa intoilijoille.

– Jos teen parhaani ja minulla on hyvä ura, mutta se ei riitä mestariksi asti, se on ihan ok.