Red Bullin Max Verstappen sanoo, ettei hän usko FIA:n suunnittelemista erilaisista turvaratkaisuista huolimatta F1:n muuttuvan riskittömäksi. Verstappenin mukaan loukkaantumisen ja kuoleman riski on F1:ssä aina läsnä.

Viime kaudella testattiin sekä Haloa että niin sanottua tuulilasia, mutta nyt FIA on päätymässä työnimeä Kilpi kantavaan turvaratkaisuun suojellakseen kuljettajien päätä onnettomuuden sattuessa.

Uutta viritystä ei ole nähty vielä kuin piirustuspöydällä. Kilpi suojaa kuljettajaa melko pitkältä matkalta, mutta kokonaista suojaa sekään ei tarjoa ohjaamoon. Kilpi on jo nyt jakanut kuljettajien mielipiteitä.

Max Verstappen on aika epäilevällä kannalla. Hän ei usko ratkaisun suojaavan kuljettajia riittävästi.

– F1 on mielestäni laji, jossa pitää olla avoin ohjaamo. Sellaisissa lajeissa on aina tietty riski olemassa. Näissä lajeissa se on aina läsnä, Verstappen sanoo Crash.netille.

– F1:ssäkin on ollut erittäin ikäviä onnettomuuksia, joissa on käynyt huono tuuri. Niitä ei vain voi kontrolloida, eikä Kilpi tee tässä tapauksessa poikkeusta.

– Jos rengas tulee päälle, ei tuo Kilpi suojaa lainkaan, riskit ovat aina olemassa. En todellakaan pidä tuosta, se ei vain näytä hyvältä. F1-auton pitäisi näyttää juuri siltä, miltä se nyt näyttää. Ohjaamon pitäisi olla avoin.

– Nautin ajamisesta juuri tällaisella autolla. Kun näitä erilaisia ehdotuksia katsoo, ne vain eivät näytä hyvältä. En nauttisi ajamisesta sellaisilla, Verstappen sanoo.