Max Verstappen ja Kimi Räikkönen pitivät Valtteri Bottasta ja tämän kolhaisua Räikkösen autoon syyllisenä Espanjan GP:n kolarointiin.

Mutkaan tultaessa Bottas oli sisäkurvissa, Räikkönen keskellä ja Verstappen ulkona. Bottas osui Räikkösen autoon, mikä aiheutti ketjureaktion, jonka seurauksena Räikkönen ja Verstappen joutuivat keskeyttämään.

– Minulla oli hyvä lähtö, mutta suoralla jäin Bottaksen taakse, jouduin nostamaan kaasua ja väistämään vasemmalle, Räikkönen sanoi ESPN:n mukaan.

– Ensimmäiseen mutkaan jätin hänelle tilaa, mutta silti hän onnistui jotenkin kolhaisemaan minua oikealta takaa. Sen jälkeen mitään ei ollut tehtävissä minun ja Maxin välillä.

Verstappen puolestaan on varma, että Räikkönen olisi selvinnyt mutkasta ilman ongelmia, jos Bottas ei olisi antanut lisää vauhtia.

– Se oli vain epäonnekasta, Verstappen kertoi.

– Yritin mennä itse ulkokautta. Jos Valtteri olisi pystynyt välttämään osuman Kimin kanssa, kaikki olisi ollut hyvin ja me olisimme pystyneet antamaan toisillemme tilaa. Sen jälkeen, kun Valtteri osui Kimiin, ei Kimi voinut hallita autoa ja hän paiskautui minua päin.

Bottaksen mielestä tilanteessa oli liian vähän tilaa.

– Yritin mennä sisäkurvista, mutta Sebastian sulki sen ja jäin hänen taakseen. Jätkät yrittivät ulkokautta ohi samalla. Oli epäonnekasta, että Kimi ja minä törmättiin, mutta siinä oli liian ahdasta ja liian vähän tilaa, Bottas kertoi.

Lähde: ESPN