Entinen F1-kuljettaja Mark Webber ei usko, että Jenson Buttonin paluu McLarenin rattiin Monacon GP:ssä tarkoittaa sitä, että tämä olisi kiinnostunut palaamaan F1-sirkukseen 2018. Webber uskoo, ettei Buttonia edes kiinnostaisi ajaa Monacossa.

Button lähti viime kauden jälkeen sapattivapaalle, mutta ilmoitti myös, ettei tule todennäköisesti palaamaan. Nyt hän ajaa kuitenkin Monacossa, kun Fernando Alonso on samaan aikaan Indy500-kilpailussa.

Webberin mielestä Buttonin paluusta ei tule helppo McLarenin ongelmien vuoksi.

– Ei siitä ole mitään isoa juttua tulossa. Hän menee radalle, harjoituksissa on ongelmia, aika-ajossa tulee sijoitus 17, kisassa hän keskeyttää kierroksella 12. Kävi miten kävi, ketä kiinnostaa? Webber nasauttaa Crash.netillä.

– Jenson on maailmanmestari, hän on voittanut Monacossa. Jos hän voittaa nytkin, se on iso juttu, mutta hänellä on käytävä valtava säkä päästäkseen edes pisteille.

Vaikka Button on McLarenin testikuljettajan roolissa, hän ei halunnut tulla ajamaan testejä Bahrainiin. Webberin mukaan se on selkeä signaali liekin sammumisesta. Button ajaa McLarenin MCL32:lla ensi kertaa vasta Monacon harjoituksissa.

– Hän ei tunnu enää ottavan koko asia vakavasti, vaan haluaa pysyä Yhdysvalloissa ja harjoitella triathloniaan. Minulle oli hiukan yllätys, ettei hän halunnut tulla Bahrainiin. Siksi perjantain harjoitukset Monacossa tulevat olemaan Jensonille melkoinen herätys, eikä taatusti helppo paikka. Mutta en usko sen edes kiinnostavan häntä.

– En tiedä onko Jenson edes kovin halukas ajamaan kilpaa Monacossa tässä tilanteessa. Tuskin hän on ainakaan ensimmäisenä soittanut McLarenille ja sanonut haluavansa ajaa Fernandon tilalla. Mutta kukapa muukaan siellä nyt sitten ajaisi, Webber sanoo.