M-Sport aikoo tehdä kaikkensa, että Sebastien Ogier pystyy taistelemaan rallin maailmanmestaruudesta.

Portugaliin vain Ogierille rakennettiin kokonaan uusi auto, ja tallista kerrotaan, että jo nyt otetaan tarvittaessa käyttöön tallimääräykset Ogierin auttamiseksi. Ranskalainen voitti Volkswagenilla neljä maailmanmestaruutta ilman tallimääräyksiä.

Ogierin johto MM-sarjassa Jari-Matti Latvalaan on 16 pistettä, Thierry Neuvilleen 18.

– Haluan tallille kuljettajien maailmanmestaruuden, ja nyt meillä on siihen paras mahdollisuus koskaan. Voi olla, ettei tällaista tilaisuutta tule uudelleen, tallipäällikkö Malcolm Wilson sanoo Motorsport.comille.

– Jo on tarpeen antaa tallimääräys, tulen sen tekemään, etenkin jos se on turvallista. Pitää hiukan katsoa, missä kuljettajat menevät muihin kilpailijoihin nähden. Jos hyvä paikka tulee, en epäröi tallimääräystä hetkeäkään.

Argentiinassa M-Sportin kuljettajista sekä Elfyn Evans että Ott Tänak voittivat Ogierin. Jos kävisikin niin päin, että joku muu M-Sportin kuljettaja ohittaisi Ogierin MM-sarjassa, antaisiko Wilson silloin Ogierille tilaisuuden niin vaatiessa käskyn päästää tallikaveri edelle?

– Olen varma, että Seb ei olisi sellaisesta lainkaan mielissään, mutta jos tilanne kääntyisi vaikka niin, että Ott olisikin se, jolla on parhaat mahdollisuudet mestaruuden, niin kyllä minä sitten tekisin niin, Wilson vakuuttaa.

Tänak on tällä hetkellä 36 pistettä Ogieria perässä, Argentiinasta hän keräsi 12 pistettä ranskalaista enemmän.

– Tallimääräysten jakeleminen ei ole paras puoli tässä työssä, sellaisia asioita on aina hankala käsitellä. Mutta onhan se hienoa, että olemme tilanteessa, jossa pystymme jo miettimään tallaisia asioita.