Williamsin 18-vuotias kanadalaisrookie Lance Stroll on päässyt nihkeästi sisään F1-maailmaan. Stroll myöntää itsekin, että hänellä on ollut hankaluuksia päästä vauhtiin.

Stroll keskeytti kolme ensimmäistä kilpailua, Venäjällä hän oli 11:s.

Nuori mies on tehnyt paljon virheitä, eikä vauhdissakaan ole ollut kehumista verrattuna tallikaveri Felipe Massaan.

– Kun kaikki palaset osuvat kohdalleen, ei välimatka ole niin iso, miltä se nyt näyttää. Felipe pystyy kokemuksensa turvin ottamaan autosta kaiken irti, Stroll sanoo Auto Motor und Sportille.

– Minä vasta opettelen sitä asiaa. Mitä enemmän yritän, sitä paremmin ymmärrän, miten tuo auto käyttäytyy. Minulle kaikki on edelleen uutta, tässä on niin paljon muutakin mietittävää kuin pelkkä ajaminen. Mutta tiesin kyllä, mitä on edessä. Pidän haasteista, ne ovat hauskoja. Vaikka välillä onkin vaikeaa ja turhauttavaa.

– Ihan samalla tavalla minulle kävi F3:ssa. Alku oli vaikea, mutta toisella kaudella tunsin jo radat paremmin, ja menestystä tuli. Nyt olen taas tavallaan nollapisteessä, eikä kehitysprosessia pysty tuosta vain nopeuttamaan, Stroll sanoo.

Maksukuljettajaksikin sanottu Stroll on saanut paljon kritiikkiä medialta ja jopa faneilta.

– He eivät näe, mitä kulissien takana tapahtuu. Minä olen koko ajan tiennyt, miksi eroni Felipeen on niin suuri. En enää edes lue juttuja itsestäni, koska he eivät edes tiedä, mikä on kokonaiskuva, isänsä Lawrencen rahakasojen tukemana Williamsille päässyt Stroll sanoo.