Monacon GP:n aika-ajo oli suomalaisittain makea, kun Kimi Räikkönen otti paalupaikan loistoajolla ja Valtteri Bottas pääsee matkaan Ferrarien perään kolmosruudusta.

[nosto tasoitus=”oikea”]Ei ole vaikea kuvitella, että moisessa tilanteessa Ferrarilla on iso houkutus junailla esimerkiksi ”sopivilla” varikkopysähdyksillä Vettel johtopaikalle.[/nosto]

Bottas jäi vain kaksi sekunnin tuhannesosaa Sebastian Vettelistä, mikä voi vielä maksaa paljon. Nimenomaan Kimi Räikköselle. Jos Bottas ei onnistu startissa ohittamaan Vetteliä, on tilanne se, että Ferrari-kaksikko ajaa kärjessä. Vettel johtaa kuudella pisteellä Lewis Hamiltonia MM-sarjassa, Räikkönen on perässä jo 55 pistettä. Ei ole vaikea kuvitella, että moisessa tilanteessa Ferrarilla on iso houkutus junailla esimerkiksi ”sopivilla” varikkopysähdyksillä Vettel johtopaikalle.

Lewis Hamilton jäi aika-ajossa sijalle 14, mikä oli täydellinen katastrofi. Hän tulee sieltä nousemaan, mutta ohittaminen Monacossa on haastavaa. On hankala kuvitella, että Hamilton tulisi millään kuudetta sijaa korkeammalle ilman muiden kärkikuskien keskeytyksiä, sillä myös Red Bull on ollut Monacossa väkevässä iskussa. Totta kai kilpailussa – ja varsinkin Monacossa – voi tapahtua ihan mitä tahansa, mutta silti perusvisio on sama.

Otetaan teoreettinen pohdinta; kuutossijalla Hamilton pokkaisi kahdeksan MM-pistettä. Voiton ja kakkossijan ero on seitsemän pistettä, se on joko 25 tai 18 lisätäplää MM-taukukkoon. Ei tarvitse olla ydinfyysikko laskeakseen, haluaako Ferrari Vettelin olevan huomisen jälkeen 23 vai 16 pistettä Hamiltonia edellä.

Tilanne on harmillinen Räikköselle, joka on nyt erinomaisessa iskussa ja saanut autoonsa loistavan perstuntuman. Jos Ferrarit ovat kaksin kärjessä, tulee Räikkönen joko saamaan tallimääräyksen tai sitten varikolla kestää harmillisesti hiukan liian pitkään. Ferrari janoaa maailmanmestaruutta pitkän kuivan kauden jälkeen, he eivät sitä kiveä jätä kääntämättä.

[nosto tasoitus=”oikea”]Jos Ferrarit ovat kaksin kärjessä, tulee Räikkönen joko saamaan tallimääräyksen tai sitten varikolla kestää harmillisesti hiukan liian pitkään. Ferrari janoaa maailmanmestaruutta pitkän kuivan kauden jälkeen, he eivät sitä kiveä jätä kääntämättä.[/nosto]

Niinpä luomme katseet Bottakseen. Hän on ottanut loistostartteja tällä kaudella, kuten Venäjällä. Nyt samanlainen, ja hän voi olla hyvinkin Ferrarien välissä huomenna avausmutkien jälkeen. Silloin Maranellon miehille ei jää isosti taktikoinnin varaa, koska tallipisteissä tarvitaan ilman muuta myös voitto.

Molemmat suomalaiset tekivät loistosuorituksen aika-ajoissa, toivotaan isolla sinivalkoisella sielulla, että sellainen tulee myös huomenna. Ja kuten todettua, Bottakselle spesiaalilataus starttiin ja avausmutkissa kisan kakkoseksi. Todennäköisesti vain se voi pelastaa Kimi Räikköselle ensimmäisen GP-voiton yli neljään vuoteen.

Lauri Hollo