F1-maailma on tunnetusti huhuja täynnä. Joka ikisestä lauseen puolikkaastakin saadaan huhu ja uutinen aikaiseksi muuten kovin uutisköyhän lajin parissa.

Varsinkin kisaviikkojen välissä todellisia uutisia putoilee harvakseltaan, joten huhut käyvät medialle – niin toki myös meille.

[nosto tasoitus=”oikea”]Jos Bottaksen paalupaikka ja voitto on ollut jollekin pettymys, pitää käydä lääkärissä.[/nosto]

Oikeastaan siitä asti, kun Valtteri Bottas teki vuoden sopimuksen Mercedeksen kanssa, on huhuttu hänen seuraajastaan 2018. Huhut eivät hiljentyneet edes Bottaksen voitettua loistoajon jälkeen Venäjän GP:n.

Kun Mercedeksen tallipäälliköltä Toto Wolffilta kysyttiin mahdollisesta Fernando Alonson palkkaamisesta, hän sanoi, ettei etukäteen kannata sanoa mihinkään ehdottomasti ei. Ja totta kai tämä tulkittiin etenkin espanjalaismediassa viestiksi siitä, että Mercedes haluaa ensi kaudeksi Alonson. Myös Sebastian Vettelillä on jo huhuttu olevan esisopimus Mercedeksen kanssa ensi kaudesta.

En tiedä, onko Lewis Hamilton lähdössä muihin maisemiin, vai mistä on kyse? Mercedeksellä ei takuulla olla niin tyhmiä, että he tekisivät mitään esisopimuksia kenenkään kanssa, kun heillä on kaksi kuljettajaa, jotka ovat jo alkukaudesta voittaneet GP:n. Jos Bottaksen paalupaikka ja voitto on ollut jollekin pettymys, pitää käydä lääkärissä.

On selvää, että Mercedeksellä Bottasta arvostetaan ja hänen taitonsa sekä potentiaalinsa on nähty. Hulluja olisivat, jos potkisivat hänet pois tämän kauden jälkeen.

[nosto tasoitus=”oikea”]Jos ja kun Bottas jatkaa samanlaisia – ja jopa parempia – esityksiä, mitä nyt on nähty, ei Mercedes tule potkimaan häntä pois. Tai sitten herrojen Wolff ja Niki Lauda päässä on pahasti jotakin vikaa.[/nosto]

Tietenkin on mahdollista, että suomalainen romahtaa kauden aikana ja häviää jatkuvasti tallikaverilleen Hamiltonille sekä aika-ajoissa, että kilpailuissa. Jos niin käy, tilanne on toinen.

Mitkään ennusmerkit eivät siihen viittaa. Jos mietitään, että Bottas tuli Mercedekselle vasta tammikuun puolivälissä, hän on sopeutunut kokonaan uuteen tiimiin fantastisen hyvin ja nopeasti. Kuka uskoi, että hänellä olisi jo nyt paalupaikka ja voitto?

Jos ja kun Bottas jatkaa samanlaisia – ja jopa parempia – esityksiä, mitä nyt on nähty, ei Mercedes tule potkimaan häntä pois. Tai sitten herrojen Wolff ja Niki Lauda päässä on pahasti jotakin vikaa.

Lauri Hollo