Bernie Ecclestonea korpeaa. Formula ykkösten vallankahvasta syrjäytetty sarjan suuruuden luoja kantaa kaunaa nykyisille omistajille, ja hän antaa sen näkyä. Ecclestone on valmis aiheuttamaan päänvaivaa Chase Careylle ja kumppaneille niin kauan, kun hänessä vain henki pihisee.

Ecclestone myönsi Bahrainin GP:n yhteydessä antamassaan syvähaastattelussa Autosportille kokeneensa tulleensa vedätetyksi sarjan omistajanvaihdoksessa. Siirtymävaiheen sijasta hänet kammettiin pois sarjan johtajan paikalta pikavauhtia, eikä nykyinen titteli ”kunniapuheenjohtajana” tarkoita käytännössä mitään.

hänellä on edelleen taito käyttää kieltään, ja yhdistettynä hänen tuntemukseensa vallasta syrjäytettynä on se huolestuttava asia.

On totta, ettei Ecclestone voi enää itse päättää sarjan kehityksestä suuntaan tai toiseen. Mutta hänellä on edelleen taito käyttää kieltään, ja yhdistettynä hänen tuntemukseensa vallasta syrjäytettynä on se huolestuttava asia.

Kun Ecclestonen ei tarvitse enää ajatella lajin etua, voi hän tehdä formuloille hurjasti hallaa.

Mediapeli on aina ollut Ecclestonen suurin vahvuus. Ja sarjan johtajien kannattaa ottaa tämä uhka tosissaan.

Bahrainissa Ecclestone myönsi kuin ohimennen rahastaneensa uusilta kisaisänniltä liikaa rahaa kilpailuiden järjestämisoikeuksista. Liian korkeat järjestämismaksut ovat olleet yksi sarjan suurimmista ongelmista jo vuosia, joten tällaiset kommentit aiheuttivat luonnollisesti raivoa.

Ecclestonen ei tarvitse enää välittää sanomisistaan aiheutuneen sotkun siivoamisesta.

En pitäisi minään ihmeenä, että Ecclestonen suusta kuultaisiin vastaavanlaisia paljastuksia vielä lisää. Hänen ei tarvitse enää välittää sanomisistaan aiheutuneen sotkun siivoamisesta.

Ecclestone on heittänyt ensimmäiset roiskeet bensaa F1-sarjan päälle. Nyt sarjan päättäjien on pidettävä huoli, ettei hän ehdi, tai halua, rääpäistä tulitikkua.