Kimi Räikkösen tilanne Ferrarilla on nyt F1-maailman kuuma peruna. Räikkönen jäi kakkoseksi paalupaikastaan huolimatta Monacon GP:ssä, kun Sebastian Vettel nousi voittoon paremman varikkotaktiikan ansiosta.

– Kimin jättäminen kilpailussa kakkoseksi tapahtui vain ja ainoastaan siksi, että Vettel saisi mahdollisimman ison hyödyn taistelussa maailmanmestaruudesta Lewis Hamiltonin kanssa. Tässä on konfliktin ainekset ilmassa. Jo huhut siitä, että Ferrari olisi manipuloinut varikkotaktiikoita, tarkoittaa potentiaalista kylmää sotaa Ferrarin sisällä, sanoi Sky Sportsin Natalie Pinkham.

– Kilpailun jälkeen Räikkösen naama oli vaaleampi kuin juoksettunut maito. Yleensä hän on joka tilanteessa jäänviileä, mutta palkintopallilla miehen olemuksessa oli merkkejä sisällä kuohuvasta raivosta. Ferrarin taktiikka käänsi kilpailun voiton Vettelille, kirjoitti The Telegraphin Oliver Brown.

– Kimi Räikkösen ilmeettömän kylmä olemus kilpailun jälkeen kertoi kaiken. Vaikka ei hän ulos päin tunteitaan yleensäkään juuri näytä. Hän oli silti selkeästi todella tyytymätön siitä, mihin suuntaan hänen kilpailunsa kääntyi, kirjoitti puolestaan The Guardianin Giles Richards.