Kimi Räikkönen kuvaili Espanjan GP:n keskeytykseen johtanutta kolarointiaan erittäin oudoksi.

Ykkösmutkaan Räikkönen tuli ulkoa rinnalle puskeneen Max Verstappenin ja sisällä olleen Valtteri Bottaksen keskellä.

– Sain hyvän startin, mutta sitten Bottas jotenkin blokkasi minut. Oli pakko nostaa kaasua ja siirtyä vähän vasemmalle. Tein hänelle tilaa, mutta jotenkin omituisesti hän kuitenkin osui minuun. Kun tuollainen osumaa takaa tulee, et voi tehdä oikein mitään. Minä en voinut mitään, eikä Max voinut tilanteelle mitään, Räikkönen setvi Racerilla.

– Kyllä siinä Bottaksella mielestäni oli ihan hyvin tilaa. En tiedä, miksi tapahtui kuten tapahtui. Se oli kyllä todella outo juttu. Auto oli hyvä koko viikonlopun, joten olihan se kaamea pettymys. Mutta ei auta kuin yrittää ensi kerralla uudelleen, Räikkönen harmitteli.

Myös Verstappenilla oli näkemys tilanteesta.

– Epäonninen startti kilpailulle johti heti kisan nopeaan päättymiseen. Yritin kiertää ulkoa, koska siellä oli mielestäni tilaa. Jos Valtteri ei olisi osunut Kimiin, olisimme mahtuneet ihan hyvin siihen mutkaan kaikki. Kimi osui minuun, mutta se ei todellakaan ollut hänen vikansa.

– Joskus sitä vain on huonoa tuuria, joskus parempaa. Meillä oli hyviä uusia päivityksiä autossa, olisi ollut varmasti kiva ajaa ja myös hyvä mahdollisuus hyvään tulokseen, Verstappen sanoi.