F1i.com arvioi perinteisesti Monacon GP:n kuljettajien suorituksia. Kimi Räikkönen sai korkeimman arvosanan – mutta yhdessä Sebastian Vettelin kanssa.

Räikkösen kohdalla arvosanan yhdeksän perusteluissa luki seuraavaa.

– Paalulla ensi kertaa yhdeksään vuoteen. Kimi osoitti, että kun hän haluaa ja kaikki osuu kohdilleen, hän pystyy edelleen mihin tahansa. Karkasi alussa Sebastian Vetteliltä, muta sitten joutui hiljalleen kiinniajetuksi ennen varikkostoppiaan. Kärsi siitä, että joutui ensimmäisenä Ferrarin miehistä varikolle. Kyse ei ollut epäilyksettä ihan pelkästä sattumasta.

Vettel sai myös ysin.

– Olisiko saksalainen voittanut, jos hän olisi pysähtynyt Ferrareista ensin? Ei varmasti olisi, sillä hän olisi juuttunut ruuhkiin. Ei olisi kuitenkaan reilua puhua vain Ferrarin ratkaisusta. Vettel ajoi nimittäin loistavasti kuluneilla renkaillaan, mikä oli myös voiton kannalta täysin ratkaisevaa.

Valtteri Bottaksen arvosana oli 7,5.

– Bottaksen aika-ajokierros oli todella lähellä täydellistä. Jopa Vettel yllättyi, että Bottas oli niin lähellä, sillä Mercedes toimi mainiosti, ero paaluun oli vain 0.045 sekuntia. Menetti kilpailussa kolmossijan varikolla, sekä siksi, että joutui ajamaan niin pitkään Carlos Sainzin takana sen jälkeen.

Lewis Hamilton arvioitiin heikoimpien kastiin, arvosana oli viitonen.

– Nousi kuusi sijaa lähtöruudusta 13. Olisi selviytynyt aika-ajoissa Q3:een, jos Stoffel Vandoorne ei olisi kolaroinut. Mutta silti Hamilton oli jo toista kertaa tällä kaudella tilanteessa, missä hän ei ymmärtänyt autonsa käyttäytymistä – eikä hallinnut sitä. Sai jokusen pisteen hyvän taktiikan ansiosta, mutta ero Vetteliin on jo 25 pistettä.