McLarenin toimitusjohtaja Zak Brown on sitä mieltä, että F1:n pitäisi harkita kilpailun ajamista Indianapolis Motor Speedway -radalla.

Samalla radalla ajetaan sunnuntaina Indy500-kilpailu. Radalla ajettiin F1 GP vuosina 2000-2007. Ensi alkuun yleisö innostui, mutta vuosien mittaan mielenkiinto laimeni selvästi.

Kauden 2005 kilpailussa nähtiin vain kuusi autoa, kun kaikki Michelinin renkailla ajaneet tallit sopivat jäävänsä pois turvallisuussyistä. Se oli viimeinen niitti kilpailun suosiolle.

Lopulta kilpailun järjestäjät riitaantuivat Bernie Ecclestonen kanssa, yllätys, yllätys, rahasta oli kyse.

– F1:n näkökulmasta olisi järkevää ajaa kilpailu maailman suurimmalla moottoriradalla. Ehkä siinä ei ole samanlaista glamouria kuin joissakin muissa uusissa halukkaissa kisajärjestäjissä, mutta rata on olemassa ja valmiina kisaan, Brown sanoo F1i.comille.

– Liberty Medialla on uusien yhteistyökumppanien kanssa erilainen strategia kuin Ecclestonella, joten tämä voisi olla taloudellisestikin järkevä mahdollisuus.

Radan johtaja Doug Boles kertoo Reutersille, ettei idea ole mahdoton.

– Emme ole keskustelleet asiasta Liberty Median kanssa, mutta ajatus on kiinnostava. Ensin pitää kuitenkin laskea tarkkaan talouslukuja, Boles sanoo.